Taidekeskus Salmelassa Tanssiaiset ja Unelmien Siivet

etusivun kuva

Salmelan kesäretkellä voi nauttia taiteesta, kauniista puutarhasta, järvimaisemasta ja hyvästä ruuasta.

Ravintola Kesäheinän seinällä on kaksi Helena Vaarin uusinta taideteosta.

Tanssiaiset-teos vie Vanhojen päivän tunnelmaan. Nuoret juhlivat yhdessä elämän uuden vaiheen alkua – koulun vanhimpina heillä on lupa pukeutua näyttävästi frakkeihin ja pitkiin juhlamekkoihin. Kaikki ovat kauniita, vanhempansa katsovat heitä ihaillen, musiikki soi ja tanssilattialla on parit liihottavat tyylikkäinä. Elämä on ihanaa! Kultainen silkkikangas tanssijoiden ympärillä kertoo juhlasta ja elämänilosta.

Teos Unelmien Siivet saattaa olla neitoperhosen toive – näillä siivillä pääsisin kauas ja nopeasti. Linnut eivät minua tavoittaisi!

Perhonen ei ole tässä teoksessa kuollut, sillä sen siivet ovat luonnollisessa asennossa. Pyydystetty, kuollut perhonen, asetetaan aina siivet täysin auki alustalle ja lävistetään neulalla. Sellaisina perhosia ei koskaan näe luonnossa.

Unelmien Siivet on viesti unelmoinnin tärkeydestä. On unelmoitava, on suunniteltava uutta ja on sanottava se ääneen. Unelmat voivat toteutua. Haaveilu luo luovuutta. Jo uusien suunnitelmien ajattelu voi johtaa johonkin uuteen. Mutta sille pitää antaa tilaa pääkopassa.

Kesällä voi haaveilla, irrottautua hetkeksi arjesta. Ja kas, jotain uutta syntyy, kun tyhjentää välillä pään tietokantaa. Uutta syntyy vasta, kun sille antaa tilaa.

Teokset on tehty kankaista ja langoista applikoimalla, vapaalla konekirjonnalla ja käsin kirjomalla. Niitä ei ole tehty tietokoneella.

Teokset ovat käsityötä – tekstiilikollaaseja, joissa kankaat ja langat risteilevät lomittain ja muodostavat mielenkiintoisen ja samalla vahvan rakenteen. Ne ovat valmistuneet keväällä 2016.

Unelmien Siivet-teos on kehystetty ja sen päällä on heijastamaton lasi.

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjulla.

Avoinna 11.6.-14.8.2016, joka päivä klo 11-18.

www.taidekeskussalmela.fi