Lappeen Marian kirkko

Lappeen Marian kirkko

Sininen, valkoinen, vihreä, violetti, punainen ja musta kirkkotekstiilisarja.

Kuva: Seppo Pelkonen

Helena Vaari on suunnitellut kirkkotekstiileihin vertauskuvia kirkkovuoden eri ajoista, raamatusta, taidehistoriasta, Lappeen kirkon arkkitehtuurista ja seurakunnan 600-vuotisesta historiasta että Lappeenrannan ominaispiireistä.

Sinisen värin antependiumissa on keskellä pyöreä taidekirjontataulu, joka on saanut idean italialaisen taidemaalari Rafaello Sanzion (Rafael) maalauksesta Istuin Madonna (1513-14). Tämä maalaus on ollut mallina myös Lappeen kirkon sinetille vuonna 1840. Helena Vaari pyysi ja sai luvan Firenzestä Uffizin taidegalleriasta käyttää Rafaellon maalausta inspiraation lähteenä antependiumin yksityiskohtaan.

Istuin Madonna- kirjonnan ympärillä on karjalanruusuja. Ruusu on vaalenpunainen ja ommeltu antependiumiin nuppuina, ruusuina ja kiulukoina. Ruusu on Marian, Jeesuksen ja Jumalan rakkauden symboli.

Kirkkotekstiilisarjoihin ommellaan mm. seuraavia aiheita: Saimaan ulappa, viljalyhteitä veneessä, viljapelto keväänvihreästä kullankeltaiseen, lehmus elämänpuuna, tähtitaivas ja kirkkomaa, viimeinen ehtoollinen ja Jeesuksen käärinliina.

https://www.helenavaari.fi/lappeen-kirkon-mustissa-kirkkotekstiileissa-kaarinliina-kyyneleita/

 

https://www.helenavaari.fi/la-vernasta-lappeenrantaan/

 

https://www.helenavaari.fi/kastehelmia-omenapuussa/

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!