Hollolan harmaakivikirkko

Hollolan harmaakivikirkko

Kirkkotekstiilisarja Iesus Salvator Hominum.

Kirkkotekstiilien suunnittelun lähtökohtia olivat Hollolan keskiaikaisen kirkon arkkitehtuuri, interiööri ja tunnelma, keskiaikaisten kirkkotekstiilien perintö ja kirkkovuoden liturgisten värien sanoma ja symboliikka.

Hollolan kirkko on Pyhän Marian kirkko, siksi olen käyttänyt tekstiileissä Neitsyt Mariaan liittyvää symboliikkaa: valkoinen lilja, sininen väri ja teksti Ave Maria Mater Dei.

Suunnittelin kirkkotekstiileihin kankaan, johon sain idean kirkon seinien kauniista tiilikoristeista. Kankaiden väritykset (kaikki liturgiset värit) sopivat kirkon väreihin. Symbolit ommeltiin applikoiden ja kirjoen näihin kankaisiin.

22 vuotta sitten tekemäni perusteellinen pohjatyö Hollolan kirkkotekstiilien suunnittelussa oli edelleen hyvä perusta viimeisimpien (2008) eli mustien tekstiilien suunnittelulle. Vuonna 1987 työni oli opinnäytetyö Kuopion koti- ja taideteollisuusoppilaitoksessa tekstiilisuunnittelun osastolla, jossa pääaineeni olivat tekstiilisuunnittelu ja kudonta. Suunnitteluprosessista kertova kirjallinen osuus on Hollolan seurakunnalla.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!