Kestävät liturgiset tekstiilit

Kestävät liturgiset tekstiilit

Suunnittelen ja valmistan käyttöäkestäviä uniikkeja kirkkotekstiilejä.

Valitsen aina parhaita materiaaleja – laadukkaita ja helposti huollettavia kankaita ja lankoja, jotka kestävät kirkossa vuosikymmeniä.

Keskiaikana kirkkotekstiilit olivat usein toteutettu applikaatio- ja kirjontatekniikoilla. Kirkkotekstiilieni toteutustekniikka noudattelee samoja linjoja, tekniikkani on applikaation ja konekirjonnan yhdistelmää, kuin maalausta ompelukoneella. Langat ja kankaat ovat värejä ja neula on sivellin.

Tekstiilien kestävyys syntyy myös tekniikan rakenteesta, jossa on monta kangaskerrosta päällekäin. Villakangas, tukikankaita, kuviokankaita ja paljon kirjontaa yhdessä. Tuhannet solmut rinnakkain, kaikkien kankaiden läpi tekevät tekstiileistä erittäin kestäviä ja laadukkaita.

Kehittämäni ´maalaustekniikka´ on tuonut toteutukseen värien vapaan ´sekoittamisen´ ommellessa ja langan struktuurin mielenkiintoisuuden. Kankaat ovat laadukasta villaa ja silkkiä. Langat ovat silkkiä, viskoosia ja puuvillaa, niiden kaunis kiilto ja kierre antavat tekstiileille valoa heijastavan ominaisuuden. Varsinkin vaaleat langat toistavat valoa kauniisti.

Kirkkotekstiilit ovat myös käyttötekstiilejä, ja varsinkin papin käyttämät tekstiilit joutuvat koville kirkkovuoden aikana. Olen kehittänyt tekstiileitä niin, että ne olisivat mahdollisimman toimivia käytännössä, koska hyvin hoidetut tekstiilit kuuluvat jumalanpalvelukseen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!